Τα 10 πιο Αξιόπιστα Αυτοκίνητα του 2021

Posted on 0 Comments1λεπτά διάβασμα199 προβολές

Αναλύουμε λεπτομερώς τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα, οπότε διαβάστε παρακάτω για να μάθετε σε ποια μοντέλα μπορείτε να βασιστείτε περισσότερο.

Η αξιοπιστία είναι πιθανό να είναι εξαιρετικά σημαντική για όποιον αγοράζει καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, καθώς η κατοχή ενός αυτοκινήτου που συχνά παρουσιάζει προβλήματα, προκαλεί ταλαιπωρία, καθυστερήσεις, διαταραχές και έξοδα. Ένα αναξιόπιστο αυτοκίνητο σίγουρα ΔΕΝ είναι ευχάριστο να το έχετε.

Οι μέρες των ενθουσιωδών ερασιτεχνών μηχανικών που διορθώνουν ζητήματα στην άκρη του δρόμου έχουν τελειώσει, καθώς τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα βασίζονται σε πολύπλοκα ψηφιακά συστήματα ακόμη και για τις πιο βασικές λειτουργίες τους, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και μικρά προβλήματα μπορεί να απαιτούν την προσοχή ενός τεχνικού και έναν φορητό υπολογιστή. Το πλεονέκτημα αυτής της πολυπλοκότητας είναι ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο εύκολο να ζουν σε καθημερινή βάση, επιστρέφοντας καλύτερη απόδοση καυσίμου και απαιτώντας λιγότερα service από ό, τι παλιότερα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας Driver Power των κατασκευαστών υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε την συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία στα νέα αυτοκίνητα . Οι ιδιοκτήτες εξελιγμένων μοντέλων με τεχνολογία, όπως υβριδικά και SUV με μεγάλη εμβέλεια, είπαν στην έρευνα ότι είναι από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στο δρόμο.

Η εταιρεία που διεξήγαγε την αντίστοιχη έρευνα έγραψε: Κάθε χρόνο λαμβάνουμε χιλιάδες απαντήσεις από οδηγούς που μας λένε τι πραγματικά πιστεύουν για τα αυτοκίνητα που κατέχουν. Συγκεντρώνουμε αυτές τις πληροφορίες για να σας ενημερώσουμε για το ποια είναι τα πιο αξιόπιστα νέα αυτοκίνητα για αγορά. Το να γνωρίζετε ποια μοντέλα είναι πιο πιθανό να υποστούν βλάβες είναι πολύ χρήσιμη πληροφορία εάν βρίσκεστε στην έρευνα για αγορά ενός νέου αυτοκινήτου.

Τα τελευταία δεδομένα της έρευνας Driver Power βασίζονται στις απαντήσεις που έχουν ληφθεί για νέα αυτοκίνητα, εξαιρουμένων εκείνων που είναι “μικρότερα” των 12 μηνών, βοηθώντας μας να συγκεντρώσουμε έναν λεπτομερή, πραγματικό λογαριασμό σχετικά με το πόσο αξιόπιστο είναι ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο και ποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν κατά την ιδιοκτησία του.

Οι αγοραστές ολοκαίνουργιων αυτοκινήτων συχνά περιμένουν να έχουν άψογη απόδοση κατά την άφιξή τους, αλλά ακόμη και οι ιδιοκτήτες μοντέλων που τερμάτισαν στα κορυφαία 10 μας ανέφεραν κάποια σφάλματα τον πρώτο χρόνο ιδιοκτησίας. Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας υποδηλώνουν ότι τα πιο σοβαρά σφάλματα εμφανίζονται αφού ένα αυτοκίνητο βρίσκεται στο δρόμο για τρία χρόνια, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την έκκληση για μεγαλύτερες εγγυήσεις, όπως αυτές που προσφέρονται από την Kia και τη Hyundai, που εκτείνονται πέραν αυτής της περιόδου.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας Driver Power για τα πιο αξιόπιστα νέα αυτοκίνητα που διαθέτουμε. Αν είστε διαφορετικής σχολής τότε μπορείτε να δείτε τους οδηγούς μας για τα πιο αξιόπιστα SUV και τα πιο αξιόπιστα μικρά αυτοκίνητα.

1. Volvo XC40

Τα 10 πιο Αξιόπιστα Αυτοκίνητα του 2021 - Volvo XC40

Σύμφωνα με τις εμπειρίες σας, το Volvo XC40 είναι απόλυτα αξιόπιστο. Η βαθμολογία αξιοπιστίας 98% σημαίνει ότι είναι το αυτοκίνητο με την καλύτερη βαθμολογία προς πώληση και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να απολαμβάνουν γενικά χωρίς προβλήματα την οδήγηση. Ένα ποσοστό των ιδιοκτητών 16% ανέφεραν σφάλμα τον πρώτο χρόνο ιδιοκτησίας, αλλά με τόσο καλή βαθμολογία αξιοπιστίας, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η πλειοψηφία αυτών ήταν μικρές γκρίνιες, όπως μικροβλάβες στο σύστημα πλοήγησης και παρόμοια.

Όχι μόνο ήρθε στην κορυφή των διαγραμμάτων όσον αφορά την αξιοπιστία και την ποιότητα κατασκευής, αλλά ήρθε πρώτο για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας επίσης. Η Volvo είναι έτοιμη να κάνει τα αυτοκίνητά της τα πιο ασφαλή στο δρόμο και δύο από τα SUV της βρέθηκαν στα τοπ 10 της κατάταξης σε αυτή την κατηγορία. Το XC40 κατατάχθηκε επίσης πολύ ψηλά για την ομαλή πορεία του και η συνολική του θέση στη 14η θέση (από τα 75 κορυφαία αυτοκίνητα) είναι ιδιαίτερα αξιέπαινη.

Δείτε το παρακάτω βίντεο αν θέλετε μία ανασκόπηση σε βάθος για το μοντέλο αυτό.

2. Subaru Outback

Τα 10 πιο Αξιόπιστα Αυτοκίνητα του 2021 - Subaru Outback

Μετά από μερικά φτωχά χρόνια, η Subaru αρχίζει να κερδίζει έδαφος στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι πελάτες τείνουν να είναι πιστοί στη μάρκα. Το κουτί του Outback είναι ένα πλεονέκτημα για πρακτικότητα και προβολή και λέτε ότι είναι γρήγορο και οδηγεί καλά. Παρόλο που δεν είναι όλα καλά νέα – το ήπιο στυλ, το περίεργο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και το υπέρογκο κόστος εξυπηρέτησης είναι απογοητευτικά – η αξιοπιστία όμως, είναι σαφώς ένα από τα ισχυρά σημεία του Outback με βαθμολογία 97,2%.

Μόνο το 13,5% των ιδιοκτητών είχε σφάλμα τον πρώτο χρόνο και τα ζητήματα που προέκυψαν τείνουν να είναι μικρά που σχετίζονται με διακοσμητικά και ηλεκτρικά. Αυτό είναι βολικό εάν, όπως πολλοί ιδιοκτήτες, ζείτε αρκετά μακριά από τις αντιπροσωπείες του. Το Subaru κατατάχθηκε δεύτερο για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, επίσης, και τέταρτο για την ποιότητα κατασκευής. Οι ιδιοκτήτες επαίνεσαν επίσης τα άνετα μπροστινά καθίσματα, βοηθώντας το να πετύχει τη 17η θέση συνολικά.

Δείτε το παρακάτω βίντεο αν θέλετε μία ανασκόπηση σε βάθος για το μοντέλο αυτό.

3. Nissan Leaf

Τα 10 πιο Αξιόπιστα Αυτοκίνητα του 2021 - Nissan Leaf

Το Nissan Leaf δείχνει πόσο αξιόπιστα μπορεί να είναι και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μια απρόσκοπτη, ισχυρή και σχεδόν αθόρυβη οδηγική εμπειρία κατατάχθηκε ως μία από τις καλύτερες στην πώληση και η συνολική αξιοπιστία είναι ως επί το πλείστον εντυπωσιακή – όπως φαίνεται από τη βαθμολογία του 97%.

Ωστόσο, οι πιθανοί ιδιοκτήτες μπορεί να απομακρυνθούν από το γεγονός ότι το 22,6% των ιδιοκτητών είπαν ότι είχαν προβλήματα κατά τον πρώτο χρόνο ιδιοκτησίας, ωστόσο, οι ηλεκτρικές gremlins κατηγορήθηκαν για άλλη μια φορά. Τερμάτισε επίσης κορυφαίο στο τμήμα λειτουργικών δαπανών και η εμβέλεια 239 μιλίων του μοντέλου e+ σημαίνει ότι μπορείτε να διαχειριστείτε μεγαλύτερα ταξίδια χωρίς ανησυχία.

Δείτε το παρακάτω βίντεο αν θέλετε μία ανασκόπηση σε βάθος για το μοντέλο αυτό.

4. Lexus CT

Τα 10 πιο Αξιόπιστα Αυτοκίνητα του 2021 - Lecus CT

Τα παλιότερα μοντέλα συνήθως πέφτουν πολύ στη λίστα του Driver Power καθώς περνούν τα χρόνια , αλλά το υβριδικό Lexus CT φάνηκε να ωριμάζει καλά. Η συνολικά 19η θέση είναι πολύ εντυπωσιακή, όπως και η βαθμολογία αξιοπιστίας 96,8%. Ήρθε τρίτο όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, με ένα μικρό ποσοστό αυτοκινήτων να παρουσιάζει βλάβες τον πρώτο χρόνο.

Το CT παίρνει καλούς βαθμούς για την οδηγική του εμπειρία και το εξωτερικό στυλ, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην αγορά από το 2011, αν και ο χώρος που προσφέρεται και το υψηλό κόστος σέρβις δεν ήταν τόσο υψηλά. Εν τω μεταξύ, λέτε ότι η μάρκα Lexus προσφέρει την καλύτερη εμπειρία αντιπροσωπείας. Δεν μπορείτε πλέον να αγοράσετε το CT νέο. Αντ ‘αυτού, η Lexus θα σας οδηγήσει προς το UX SUV.

Δείτε το παρακάτω βίντεο αν θέλετε μία ανασκόπηση σε βάθος για το μοντέλο αυτό.

5. Lexus RX SUV

Τα 10 πιο Αξιόπιστα Αυτοκίνητα του 2021 - Lexus RX SUV

Η Lexus εμφανίζεται πολλές φορές στη λίστα με τα κορυφαία αυτοκίνητα της Driver Power (και παίρνει για άλλη μια φορά την κορυφή στη λίστα των κατασκευαστών), και το RX SUV της ήρθε τρίτο συνολικά – με το IS saloon να μην είναι πολύ πίσω- στην όγδοη θέση. Οι ίδιες ενοχλήσεις με το κόστος λειτουργίας και το σύστημα infotainment εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά το RX αποδίδει πολύ καλά σε όλους τους άλλους τομείς.

Λέτε ότι είναι άνετο, πρακτικό, έχει ισχυρή επιτάχυνση και έχει καλή αίσθηση, και ότι η αξιοπιστία είναι επίσης κορυφαία, στο 96,6%. Μόνο το 9% των ιδιοκτητών ανέφερε προβλήματα κατά το πρώτο έτος ιδιοκτησίας και τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με τα ηλεκτρικά.

Δείτε το παρακάτω βίντεο αν θέλετε μία ανασκόπηση σε βάθος για το μοντέλο αυτό.

6. Toyota Prius

Τα 10 πιο Αξιόπιστα Αυτοκίνητα του 2021 - Toyota prius

Το Toyota Prius όχι μόνο έγινε διάσημο ως το υβριδικό με τις καλύτερες πωλήσεις, αλλά έχει επίσης αποκτήσει φήμη ως κορυφαίο all-rounder. Ο συνδυασμός ενός υβριδικού βενζινοκινητήρα, ηλεκτροκινητήρα και αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων έχει αποδειχθεί ικανός να κάνει πολλά χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα. Η τελευταία έκδοση φαίνεται καλύτερη από ποτέ και ένα μικρό ποσοστό -μόλις το 6,8%– των ιδιοκτητών ανέφεραν πρόβλημα το πρώτο έτος το οποίο είναι εντυπωσιακό.

Οι ιδιοκτήτες λατρεύουν επίσης το χαμηλό κόστος λειτουργίας (ήρθε δεύτερο στην κατηγορία) και το μεγάλο πορτμπαγκάζ, αλλά επέκριναν το σύστημα ψυχαγωγίας. Αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει το Prius να στέφεται πρωταθλητής Driver Power 2019, αν και έπεσε στη 16η θέση το 2020. Το 96,56% της αξιοπιστίας είναι εκπληκτικά παρόμοιο με το Lexus CT, καθώς μοιράζονται τα δύο αυτοκίνητα τις θέσεις τους.

Δείτε το παρακάτω βίντεο αν θέλετε μία ανασκόπηση σε βάθος για το μοντέλο αυτό.

7. Peugeot 3008 SUV

Τα 10 πιο Αξιόπιστα Αυτοκίνητα του 2021 - peugeot 3008 suv

Το Peugeot 3008 είναι το αγαπημένο μας οικογενειακό SUV και φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες δεν έχουν πολλά παράπονα. Δεν του δώσατε κανένα μαύρο στίγμα σε κανέναν τομέα, γι ‘αυτό και ήρθε δεύτερο από όλα τα 75 αυτοκίνητα που κατατάχθηκαν. Η αξιοπιστία είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό σημείο (σημείωσε 96,09%) και μόνο το 11,8% των ιδιοκτητών ανέφερε πρόβλημα στον πρώτο χρόνο.

Αυτός ο αριθμός αντηχεί σε ολόκληρη τη γκάμα της Peugeot και πολλοί από αυτούς τους ιδιοκτήτες του 3008 δεν ανέφεραν προβλήματα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητό τους. Σε άλλους τομείς, το 3008 τερμάτισε έκτο για ποιότητα κατασκευής, τέταρτο για εξωτερικό στυλ και έβδομο για οδηγική εμπειρία.

Δείτε το παρακάτω βίντεο αν θέλετε μία ανασκόπηση σε βάθος για το μοντέλο αυτό.

8. Toyota Yaris

Τα 10 πιο Αξιόπιστα Αυτοκίνητα του 2021 - toyota yaris

Εκτός από μικρές ηλεκτρικές βλάβες, οι ιδιοκτήτες του Toyota Yaris ήταν γεμάτοι επαίνους για την αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Το Yaris αποδεικνύει ότι η Toyota μπορεί να κατασκευάσει τα λιγότερο ακριβά μοντέλα της για να είναι εξίσου αξιόπιστα με τα πιο ακριβά που παράγονται από την πολυτελή μάρκα της, Lexus. Συνολικά, το Yaris σημείωσε βαθμολογία 96,07% και είχε εντυπωσιακά χαμηλό ποσοστό σφάλματος μόλις 5,7%.

Αυτή η γενιά του Yaris δεν είναι πλέον διαθέσιμη για αγορά καινούργια και ελπίζουμε ότι η αντικατάστασή του μπορεί να ανατρέψει τα κακά σημάδια που δώσατε για άνεση και πρακτικότητα στο εσωτερικό.

9. Toyota Corolla

Τα 10 πιο Αξιόπιστα Αυτοκίνητα του 2021 - toyota  corolla

Διαθέτοντας μερικά από τα ίδια μηχανικά μέρη με το Prius, το Toyota Corolla ταιριάζει σχεδόν ακριβώς με τη βαθμολογία αξιοπιστίας του στο 96,06%. Πολύ λίγοι (7,7%) ιδιοκτήτες μας είπαν ότι είχαν προβλήματα, αλλά αυτά ήταν μικρά ή διορθώθηκαν γρήγορα.

Το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της Corolla το έκανε εντυπωσιακά φθηνό στη λειτουργία και οι φθηνοί λογαριασμοί σέρβις βοήθησαν επίσης. Ήρθε επίσης πέμπτο για την ομαλότητά του, όγδοο για εξωτερικό στυλ, τέταρτο για χαρακτηριστικά ασφαλείας και κορυφαίο για οδήγηση και χειρισμό. Μια περίεργη οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ήταν τα βασικά σας παράπονα, που ταιριάζουν με τα συναισθήματά μας για το μοντέλο αυτό της Toyota. Ωστόσο, ικανοποίησε αρκετά τους ιδιοκτήτες για να πιάσει την έβδομη θέση από όλα τα αυτοκίνητα στην έρευνά μας.

10. Toyota C-HR SUV

Τελικά αν θέλετε ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο, μάλλον θα πληρώσετε για να αγοράσετε ένα προϊόν Toyota, καθώς το ιδιόμορφο Toyota C-HR ολοκληρώνει τη δεκάδα όπου έξι από τα αυτοκίνητα είναι μοντέλα Toyota ή Lexus. Ο δείκτης αξιοπιστίας 95,95% είναι πολύ καλός, και οι περισσότεροι από το 14,3% των ιδιοκτητών που είχαν βλάβη ενοχοποιήθηκαν για ηλεκτρικές βλάβες.

Στενά συνδεδεμένο με την αξιοπιστία, το C-HR κατέλαβε την 10η θέση για την ποιότητα κατασκευής και την ίδια θέση για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, ενώ το εξωτερικό στυλ επαινέθηκε επίσης. Εκτός από την κακή πρακτικότητα (φταίει το κομψό σχήμα του κουπέ), το C-HR απέδωσε καλά στους περισσότερους τομείς στο δρόμο για να τερματίσει 25ο συνολικά.

Με εκτίμηση,
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

Τι νομίζεις;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

No Comments Yet.

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις μοναδικό υλικό για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Previous
Fiat 500 “Topolino”: Το πρώτο της σειράς 500
Τα 10 πιο Αξιόπιστα Αυτοκίνητα του 2021